top of page

Mijn naam is Monica en ik ben de trotse mama van vier kinderen. Elk met hun eigenheid. Fantastisch toch.

 

Ik ben afgestudeerd als leerkracht in het lager onderwijs. Ik volgde de Banaba opleiding ‘buitengewoon onderwijs’ en vond al snel mijn weg binnen dit buitengewoon onderwijs.

Gaandeweg merkte ik dat deze kinderen vaak meer noden hebben dan aangepast onderwijs. Onzekerheid, faalangst, laag zelfbeeld, ... spelen deze kinderen enorm veel parten. 

 

Hierdoor besloot ik de opleiding kinderpsychologie en kindercoach te volgen om zo mijn leerlingen meer te kunnen bieden. Ik was klaar om mijn praktijk als kindercoach te starten.

 

Na enkele jaren in de stos werking (spraak- en taal ontwikkelingsstoornissen) te staan, merkte ik dat kinderen met ASS mij ook erg aantrokken. Ik ervaarde al snel dat hen veiligheid bieden niet zo simpel was, dus ging ik mezelf hierin verdiepen en volgde de opleiding auti-coaching.

 

Even later werd ik dan ook auticoach.

klaslokaal

Puur uit nieuwsgierigheid schreef ik me in voor een opleiding hypnose. Wat ik daar leerde en zag ... Ik was sceptisch, maar ook enorm verbaasd. Ik leerde mensen in hypnose brengen en er weer uit halen, hen afhelpen van angsten en slechte gewoontes, ...

 

Mijn nichtje was vrijwilliger van dienst. En tot mijn grote verbazing kon ik alles wat ik tijdens de opleiding geleerd en geoefend had ook buiten het klaslokaal toepassen. Mijn zelfvertrouwen groeide en werd naast kinder- en auticoach ook hypnotherapeute. 

Na nog enkele masterclasses gevolgd te hebben, dook ik in de wereld van trauma. Via de opleiding IEMT (Integral eye movement therapie) heb ik mij gevormd tot traumatherapeute.

 

Wat is IEMT?

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapie. Het is een therapie waarbij we de oogbewegingen tijdens de remslaap nabootsen om zo op een snelle, efficiënte en blijvende manier verandering te creëren op vlak van emoties binnen het trauma.

DSC_7029.JPG

Mensen helpen en gelukkig maken, is mijn passie. Ik ben positief denkend en geloof dat in ieder van ons de kracht zit om heuvels te beklimmen, uit dalen te klauteren en de horizon te bereiken. Jezelf graag zien is het begin! Dan pas ben je klaar om een nog betere versie van jezelf te worden.

- Monica Bleeckx

bottom of page